Miód z czekoladą

UWAGA: Szybko znika ze słoika!

Doskonały produkt łączący w sobie zdrowotne walory miodu i gorzkiej czekolady, idealny do smarowania chleba.

Niezbędne produkty:

  • 1,1 kg miodu rzepakowego kremowanego,
  • 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 64%

Wykonanie:

  1. Miód przekładamy do miski, w której będziemy mogli wymieszać produkty mikserem,
  2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, nie gotujemy.
  3. Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do naczynia, w którym znajduje się miód.
  4. Przy użyciu miksera mieszamy, aż składniki dokładnie zostaną połączone, ok. 5 minut.
  5. Przekładamy do słoika.

Na zdrowie!

Miód to samo zdrowie

3 komentarze do “Miód z czekoladą”

    • Zasadniczo można użyć dowolnego miodu ale kremowany miód rzepakowy ma neutralny smak i po zmieszaniu go z czekoladą dominuje smak czekolady. Ponadto, tego rodzaju miód zapewnia uzyskanie optymalnej konsystencji ułatwiającej smarowanie kanapek. Zdecydowanie doradzam zatem „kremowany rzepak”.

      Odpowiedz

Skomentuj ulach Anuluj pisanie odpowiedzi