UWAGA: Szybko znika ze słoika!
Doskonały produkt łączący w sobie zdrowotne walory miodu i gorzkiej czekolady, idealny do smarowania chleba.
Niezbędne produkty:
- 1,1 kg miodu rzepakowego kremowanego,
- 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 64%
Wykonanie:
- Miód przekładamy do miski, w której będziemy mogli wymieszać produkty mikserem,
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, nie gotujemy.
- Rozpuszczoną czekoladę przekładamy do naczynia, w którym znajduje się miód.
- Przy użyciu miksera mieszamy, aż składniki dokładnie zostaną połączone, ok. 5 minut.
- Przekładamy do słoika.
Na zdrowie!
Miód to samo zdrowie
Czy tylko miód rzepakowy się nadaje do pyszności?
Zasadniczo można użyć dowolnego miodu ale kremowany miód rzepakowy ma neutralny smak i po zmieszaniu go z czekoladą dominuje smak czekolady. Ponadto, tego rodzaju miód zapewnia uzyskanie optymalnej konsystencji ułatwiającej smarowanie kanapek. Zdecydowanie doradzam zatem „kremowany rzepak”.
Oj, szybko znika ze słoika. To prawda. Wczoraj, po warsztatach, widziałam w jakim tempie! 🙂