馃嵂 Mi贸d z czekolad膮 馃崼

UWAGA: Szybko znika ze s艂oika!

Doskona艂y produkt 艂膮cz膮cy w sobie zdrowotne walory miodu i gorzkiej czekolady, idealny do smarowania chleba.

Niezb臋dne produkty:

  • 1,1 kg miodu rzepakowego kremowanego,
  • 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 64%

Wykonanie:

  1. Mi贸d przek艂adamy do miski, w kt贸rej b臋dziemy mogli wymiesza膰 produkty mikserem,
  2. Czekolad臋 rozpuszczamy w k膮pieli wodnej, nie gotujemy.
  3. Rozpuszczon膮 czekolad臋 przek艂adamy do naczynia, w kt贸rym znajduje si臋 mi贸d.
  4. Przy u偶yciu miksera mieszamy, a偶 sk艂adniki dok艂adnie zostan膮 po艂膮czone, ok. 5 minut.
  5. Przek艂adamy do s艂oika.

Na zdrowie!

Mi贸d to samo zdrowie

3 przemy艣lenia nt. „馃嵂 Mi贸d z czekolad膮 馃崼

    1. Zasadniczo mo偶na u偶y膰 dowolnego miodu ale kremowany mi贸d rzepakowy ma neutralny smak i po zmieszaniu go z czekolad膮 dominuje smak czekolady. Ponadto, tego rodzaju mi贸d zapewnia uzyskanie optymalnej konsystencji u艂atwiaj膮cej smarowanie kanapek. Zdecydowanie doradzam zatem „kremowany rzepak”.

Dodaj komentarz

Tw贸j adres email nie zostanie opublikowany. Pola, kt贸rych wype艂nienie jest wymagane, s膮 oznaczone symbolem *