Odmiana miodu | Średnia aktywność antybiotyczna JA/g * | Wyjątkowe właściwości miodu pomagają w leczeniu wielu chorób |
---|---|---|
Nawłociowy | 31,8 | Nadciśnienie tętnicze, układu krążenia, prewencyjnie miażdżyca |
Gryczany | 30,0 | Układ krążenia, miażdżyca, wątroba i działania odtruwające, niedokrwistość z niedoboru żelaza |
Spadziowy | 29,3 | Serca, zaburzenia trawienia, drogi moczowe, stan wyczerpania fizycznego |
Lipowy | 24,4 | Górne i dolne drogi oddechowe, serce i układ krążenia, układ nerwowy i stres, zaburzenia trawienia |
Wrzosowy | 23,4 | Gruczoł krokowy, nerki i układ moczowy stan zapalny jamy ustnej i gardła, żołądka i jelit |
Rzepakowy | 18,0 | Stan zapalny dróg oddechowych, wątroba i drogi żółciowe, serce i naczynia wieńcowe |
Wielokwaiatowy | 16,8 | Stany alergiczne dróg oddechowych, wyczerpanie fizyczne i psychiczne, serce i układ krążenia |
Akacjowy | 11,0 | Zaburzenia przewodu pokarmowego, nerki i układ moczowy, przeziębienia |
* Wyniki badań naukowych trwających około 15 lat prowadzonych pod kierownictwem profesora Bogdana Kędzi |
Miód z czekoladą
UWAGA: Szybko znika ze słoika!
Doskonały produkt łączący w sobie zdrowotne walory miodu i gorzkiej czekolady, idealny do smarowania chleba.
Niezbędne produkty:
- 1,1 kg miodu rzepakowego kremowanego,
- 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 64%