Lecznicze właściwości polskich miodów

Odmiana miodu Średnia aktywność antybiotyczna JA/g * Wyjątkowe właściwości miodu pomagają w leczeniu wielu chorób
Nawłociowy 31,8 Nadciśnienie tętnicze, układu krążenia, prewencyjnie miażdżyca
Gryczany 30,0 Układ krążenia, miażdżyca, wątroba i działania odtruwające, niedokrwistość z niedoboru żelaza
Spadziowy 29,3 Serca, zaburzenia trawienia, drogi moczowe, stan wyczerpania fizycznego
Lipowy 24,4 Górne i dolne drogi oddechowe, serce i układ krążenia, układ nerwowy i stres, zaburzenia trawienia
Wrzosowy 23,4 Gruczoł krokowy, nerki i układ moczowy stan zapalny jamy ustnej i gardła, żołądka i jelit
Rzepakowy 18,0 Stan zapalny dróg oddechowych, wątroba i drogi żółciowe, serce i naczynia wieńcowe
Wielokwaiatowy 16,8 Stany alergiczne dróg oddechowych, wyczerpanie fizyczne i psychiczne, serce i układ krążenia
Akacjowy 11,0 Zaburzenia przewodu pokarmowego, nerki i układ moczowy, przeziębienia
* Wyniki badań naukowych trwających około 15 lat prowadzonych pod kierownictwem profesora Bogdana Kędzi

Czytaj dalej

Miód z czekoladą

UWAGA: Szybko znika ze słoika!

Doskonały produkt łączący w sobie zdrowotne walory miodu i gorzkiej czekolady, idealny do smarowania chleba.

Niezbędne produkty:

  • 1,1 kg miodu rzepakowego kremowanego,
  • 1,5 tabliczki gorzkiej czekolady 64%

Czytaj dalej